3 Tips På Hur Du Får Bätter Självförtroende.

Att bygga upp sitt självförtroende tar tid och ser lite ut som det här. Men man kan twista och fixa småsaker i vardagen för att må bättre och faktiskt fake it 'til you make it (som jag brukar säga). Här är tre tips på hur du kan höja ditt självförtroende!
 
1. Kunskap.
Om du inte har kunskap över en sak så är det också ganska vanligt att man har sämre självförtroende över den saken då man inte vet hur man ska förhålla sig till det. Genom att vara påläst så kan du också ta bättre beslut och inte förlita dig på andras expertis. Så är det något du har så bra koll på (om det så gäller vad som händer med Sveriges ekonomi eller vad som är vårens mode) så är det bara att börja att läsa på! Tacka internet vettja!
 
2. Var medveten om ditt kroppsspråk ochn din hållning.
Jag har ju tagit upp vikten av kroppsspråk och hur vissa olika "positioner" speglar hur vi mår. Här finns ett TED Talk om kroppsspråk och hur det formar den vi är och mina tankar om det. Genom att ta en "mäktig" position så lurar du faktiskt hjärnan att känna sig mer självsäker. Ni har väl hört det att ett (fejkat) leende kan lura gärnan att skicka ut substanser så att du faktiskt får dog själv att må bättre? Det är samma princip! 
 
Och din hållning är superviktig när det gäller självförtroendet. Vet du med dig om att du många gånger kuvar ihop dig så tycker jag du ska testa med att sträcka på dig - fram med bröstet och bak med axlarna - för att se vilken skillnad det gör på självförtroendet. 
 
3. Get Fresh.
Många gånger går vi på repeat och sätter på oss samma gamla vanliga kläder. Bryr oss inte riktigt om smådetaljerna när vi sminkar oss utan bara kladdar på lite mascara och rouge. Men stoppa dig där och faktiskt se till once in a while att sätta på dig dina finaste underkläder, den outfiten du känner dig snyggast i, måla naglarna while you at it as well, och sätt på dig ett snyggt och vågat läppstift. Du ska inte vara en i mängden - du ska sticka ut! 
 
 
Inspiration | self help, självförtroende |
Upp