Ekonomismart Under Sommaren.

 height=
Att snacka om pengar är väl förmodligen det sista man vill göra nu när sommaren är här och man vill njuta fullt ut och spendera alla pengar på whatever som gör en glad för stunden. Men är man inte ute på vift någonstans i världen eller ute i Sverige och semestrar då finns det vissa saker man kan tänka på för att vara ekonomismart - det är ju faktiskt många av oss som jobbar hela somrar för att spara ihop en slant.
 
Här är fyra tips på hur du kan vara ekonomismart i sommar:
 
1. Säg upp ditt gymkort. Är det någon gång på året man ska ut och träna så är det under sommaren. Ta vara på årstiden och frys eller säg upp ditt gymmedlemskap och ut i naturen med dig! Finns massor med kul att göra: paddla kanot, simma, springa (no-brainer), cykla runt halva stan, etc. 
 
2. Låna det du inte har. Ska du åka iväg någonstans i sommar och har inte har rätt ryggsäck, camping-utrsutning, vandringsskor, etc., så låna det av någon som har det. Gör inte som jag när jag fick för mig att jag skulle börja simma en sommar och köpte på mig de dyraste simglasögonen som fanns (och som jag enbart använde fem gånger den sommaren).
 
3. Stäng av alla elektroniska prylar. Blir sommaren varm här i Sverige så kommer ni inte tillbringa många timmar hemma så se till att dra ut kontakten till både lampor, tv, datorer och liknande för att spara en slant (och det är ju självklart grymt för miljön!).
 
4. Gå. Jag kan inte stress this enough men att använda sin cykel eller gå är det mest ekonomismarta. Bil eller kollektivtrafik är helt jäkla onödigt om man inte har allt för långa sträckor att ta sig mellan. Och nu när det är sommar och vädret är behagligare då finns det inga excuses.
FYI | ekonomismart |
Upp