Var Inte The "Nice" Girl.

height="
Jag är en trevlig person. Eller, jag hoppas jag är en trevlig person? Jag är profesionell, social till både kunder, arbetsgivare och nya kontakter och bekanta, och jag försöker alltid att få alla att känna sig uppmärksammade och speciella (oavsett vad det gäller). 
 
Under flera år tid har jag dock lärt mig att den enda personen du har är dig själv. Självklart ska du vara trevlig mot potentiella arbetsgivare eller kunder, men är dem hårda och otrevliga (kanske till och med respektlösa) mot dig och får dig att känna att du inte är not enough eller inte är så uppskattad som du borde vara då ska man sätta ner foten. Jag menar det, sätt ner foten!
 
Du behöver inte behaga alla. Varför ska du ens behaga alla? Vad är det som är så viktigt med det? Just det, ingenting egentligen! Jag tackade ja till alla (verkligen alla - även om jag hade plugg och annat) jobb och timmar jag fick av min dåvarande chef för att behaga henne och göra hennes liv lättare. Men what about my life? Slutade med att jag hade fått en anställning inom studentpoolen men arbetade mer eller mindre heltid istället för några timmar/vecka.
 
Du ska inte behöva behaga folk och vara "nice". Du ska inte vara den som hela tiden gör allt extra arbete. För visst, är du ny på arbetsplatsen så kan du visa engagemang och visa att du är ambitiös, men det ska inte gå så långt att dem känner dig som "[insert your name], the nice girl" som alltid ställer upp och gör andras jobb. Detta betyder emellertid inte att motsatsen är un-nice eller rent sagt ut bitchig eller liknande. Sträva efter att vara eftertänksam och bemötande.
 
När jag skriver detta så tänker jag mig att du inte ska vara the nice girl at the office. Men det gäller så många andra områden och aspekter av livet också. Jag kommer återkomma till det i framtiden. Cut the bullshit och förstå ditt egna värde. Är din lön för låg? Kolla vad du kan göra åt det och berätta hur du känner för din arbetsgivare! Sätt ner foten och ta dig själv på allvar och var inte bara "nice".
 
Inspiration, Tycker till |
Upp