I Väntan På En (Ny) Laptop.

Hej kompisar. Som jag skrivit på min Instagram (@natsuon) så har jag ingen laptop och därmed har det varit svårt för mig att blogga (att mobilblogga är faktiskt inte enkelt när man vill skriva längre blogginlägg och fixa och trixa med gif-bilder, anyway). Jag bör få min nya fräscha, shining laptop på onsdag och då är jag fanemej back on track!  Har en massa funderingar och idéer som jag vill dela med mig av med er!
 
So hold on we're going home, eller något?! xoxo
 
Natali | | Kommentera

Femininitet - En Svaghet?

Varför skulle femininitet vara en svaghet? Varför ser många (samhället) kvinnor som klär sig feminint och uppför sig feminint som svaga? Har vi inte tagit oss längre år 2015? Om något borde väl femininitet vara en styrka i dagens samhälle?

Mjuka värden som kvinnor brukar associeras med - god kommunikation, lyhördhet, närhet och omtanke, etc. - är just en styrka! Att gå in i ett kontor med en power body i en snygg (feminin om du så vill) förpackning och ett bländande självförtroende är även det en ren styrka. Att "söta blonda Maja" kan sin grej och är expert inom bioteknik och har på sig kjolar, ballerinaskor och rosetter i håret (hon finns på riktigt, men pseudonym) motbevisar alla samhällets konstruerade myter om att femininitet är en svaghet, och därmed kan jag tycka att "söta blonda Maja" är en stor jäkla styrka i sig själv.

Och med tanke på denna associering av svaghet till femininitet så är många kvinnor rädda för att klä sig feminint för andra inte ska ta dem seriöst. Vad är det här? 50-talet eller? Jag har tagit upp detta exemplet innan, men en framgångsrik HR-chef sa att hon under sina arbetande år fick "anpassa" sitt yttre för att hon skulle bli hörd av hennes kollegor/kunder/åhörare. Hennes långa blonda hår satte hon upp i en fläta, hon klädde sig alltid i svart kostym och hon hade platta skor för att inte bli ännu längre. Hon sa "de ska först höra vad jag säger och inte haka upp sig på att jag är en lång, blond, skandinavisk kvinna". Jag kokade när jag hörde detta. K.o.k.a.d.e. Var inte rädd för att klä dig feminint! Ta Elle Woods (Reese Witherspoon) i Legally Blonde som ett exempel. Eller better yet, ta hela den filmen som exempel: blond, söt tjej i klackar och allt för mycket rosa vill bli advokat och ingen tror på henne på grund av hennes feminina yttre - men hon prove everyone wrong med tanke på hennes skills. 

Herregud, är du bäst på något så kommer det visa sig oavsett vilka kläder du har på dig. Jag tror på att man alltid ska anpassa sig någorlunda till sitt klientel och den bransch man jobbar i (jag skulle liksom inte strosa runt i klackar och tight kjol när jag var baskettränare respektive i mjukisbyxor när jag jobbade som receptionist på ett globalt företag), men skulle aldrig ge upp att få klä mig feminint om jag så ville (som jag vill) på grund utav att det ses (av samhället) som en svaghet. För det är ta mig fan ingen svaghet att vara feminin, utan bara ren jävla styrka i dagens samhälle.

Inspiration, Tycker till | feminism, feminist, girl power | | En kommentar

Hej!

 
Vad ska ni göra för roligt under långhelgen? Jag ska visserligen jobba på fredag men imorgon ska jag bland annat ut till världens bästa Doris för att grilla och umgås. Innan det ska det bli en DÖDS-WOD på Crossfit Gårda (jag ska ej vara med due to ryggen - men får väl hoppa hopprep eller något, eeehh). Ska försöka hinna med att se någon basketmatch också för imorgon börjar Basketfestivalen aka världens roligaste basketcup i Norden. Hela Göteborg är full av basketspelande ungdomar <3<3 Åh, alla minnen från när jag spelade!
 
Här får ni två gamla klassiker från min favvo-Assuie boy, Allday. Tror jag lyssnade på dem här när jag precis börjat plugga på uni (kan det stämma?) och när Allday inte ens var känd över de australienska gränserna och nu är han där ute and doin' his thing at a global level.
 
Livet, Musik | allday, australia | | Kommentera
Upp