Utmaningen "Ta Bort En Sak i Månaden" - Mars

 height=
Jag har sparat lite pengar vet ni. Kommer ni ihåg min utmaning där jag skulle ta bort en sak jag konsumerar per månad? I februari så valde jag att inte köpa tuggummin - alls! Och nu har jag faktiskt klarat det! En månad utan tuggummin har sparat mig 120 kr. Det är väl inte så jättemycket kanske, men fortsätter jag så fram tills juni (utan tuggummin) då har jag helt plötsligt cirka 500 kr att köpa what ever the F I want! 
 
Var det någon av er som hängde på utmaningen? Jag tänkte nämligen fortsätta med detta då det funkade så fint! Tänker mig att jag i mars-månad ska fortsätta att inte köpa tuggummin samt gå på en riktigt stor utgift: mjölkprodukter. Jag tänker inte sluta köpa mjölkprodukter, men minimera konsumtionen av det rejält. Jag är laktosintolerant och laktosfria mjölkprodukter eller laktosfria alternativ till mjölkprodukter är riktigt jäkla dyrt alltså. And I'm that kind of girl som älskar att äta upp en liters mjölk med a shit load of müsli (det är my kind of comfort food). Men, detta blir dyrt i längden. Så, varför inte gå på denna stora utgift straight ahead?
 
Så, i mars ska jag fortsätta att inte köpa tuggummin och jag ska även dra ner 70 % av min laktosfria mjölkproduktskonsumtion. Gjorde en trevlig liten uträkning ('cause I love them so) och kom fram till att jag i snitt lägger 200 kr/månad på mjölkprodukter. Jag får alltså under denna månaden köpa mjölkprodukter för 60 kr istället - allt som allt. I need to choose my battles helt enkelt. 
 
Vilka är på? Har ni någon extra kostnad eller någon stor utgift som ni kan trimma ner? Skvallertidningar? Snus? Lördagsgodiset? Häng på och spara en slant!
 
En sak i en månad |
#1 - - Paula:

Jag har nog inte riktigt en sak som ajg måste ta bort, snarare att jag måste bli sämre på att spontanshoppa haha. Det gör jag jämt och det är en dålig ovana!

Svar: Det har jag tänkt skriva om! Spontanköp! Ska se om jag hinner skriva om det i veckan :)
Natali

Upp