Spara Pengar - 3 Tips För Att Bli Ekonomismart.

 height=
 
1. Cut the unnecessary things out. Spotify, Netflix, andra tusentals kanaler, ett för snabbt bredband, för mycket gigabyte mobilnät. Se över alla dessa extra (i-lands)utgifter och fråga dig om du faktiskt kollar på Netflix, eller om spotify Premium ens är värt det. Du kanske bara lyssnar på musik på datorn ändå - varför ska du då ha Premium? Småsummor blir till fina större summor - don't forget!
 
2. Klipp rumpan. Tandkrämstubar, ansiktsmaskstubar, yoghurtförpackningen, osv. När ni inte får ut det sista i dessa och ni är redo på att slänga dem i sopporna, då ska ni klippa (eller skära) rumpisen av dem. I yoghurtförpackningen har du minst en portion (!) kvar att äta och tandkrämstuben innehåller mer än åtta borstningar. 
 
3. Investera i en cykel. Ja, jag vet att detta är en utgift men det är en grym investering. Har du inte allt för långt till jobbet eller skolan så är en cykel otroligt värt att investera i. Bil är dyrt och busskort är nästan dyrare (he he he, nä men nästan!!). Förra sommaren cyklade jag till jobbet fram och tillbaka (ca 22 km/dag) på cykelbanan. Jag fick inte bara frisk luft, motionerade och en underbar utsikt, utan jag sparade cirka 1200 kr på tre månader. Värt.
 
Vill du ha fler tips på hur du blir ekonomismart då ska du kolla in mina fler tips här.
 
FYI | ekonomismart, konsument, spara pengar |
#1 - - Minna:

Använd rabatter.
Om frukten bara blir dålig för dem är oäten, köp en inte.
Köp saker på loppis
Sälj saker på nätet
Ät mer gröt och mindre animaliskt
Köp det som är godast
And so on and so on.;)

Svar: Tänkte ta upp det med rabatter nästa gång jag skriver ett sådant här liknande inlägg :)
Intressant att du skriver "köp det som är godast". För det som är (för stunden) godast är ju inte alltid det billigaste. Jag tänkte skriva om att planera sin mat och inte impulsköpa mat hela tiden det man är sugen på för dagen. Men mer om det någon annan gång i nästa inlägg :)
Natali

#2 - - Paula:

Jag köpte en cykel för 5000 kronor när jag fyllde arton, alltså nästan 7 år sedan. Sedan dess har jag bara behövt lägga ut 600 kr på att laga den samt byta kedja, istället för att behöva tanka en bil. Plus bra motion. Win!

Svar: Exakt vad jag menar! Jag hade min cykel sedan jag var 17 år tills den blev stulen förra sommaren. Jag bytte däck på den här 300 kr en gång bara. Nu har jag köpt en temporär begagnad (som såklart funkar perfekt) tills ja ska investera i en nyare och stabilare modell!
Om det är i något land man ska köra cykel så är det ju Sverige (och kanske Danmark och Nederländerna, haha).
Natali

Upp