Att Ge Allt I Kärlek - Men Inte Räcka Till.

 height=
När man är i ett förhållande så får man ge väldigt mycket av sig själv. Man får kompromissa och många gånger sätta människan man älskar före en själv – så är det med vänner, familj och partner som man älskar. Men frågan är var går gränsen av att ge för mycket och att ens partner hela tiden kräver mer när man samtidigt känner att man inte kan ge mer. Att man istället för att känna sig uppskattad för allt man gör så känner man sig värdelös för att man inte är enough.
 
Det är många som, så fort man börja tycka om någon/blir kär/what ever, sätter sig helt plötsligt på andra plats och prioriterar den andre personen först. Jag har innan pratat om att alltid prioritera sig själv först (läs här) och det gäller i alla slags relationer och förhållanden. Såklart man vill göra ”allt” för någon man älskar, och såklart man vill vara hos personen man älskar oavsett om det är storm eller solsken – men någonstans finns faktiskt en gräns.
Jag vill påminna alla, oavsett om du är i ett hälsosamt förhållande eller om det är lite jobbigt just nu eller om du till och med är singel (för det gäller alla), du kan inte göra mer än vad du känner att du kan göra. Uppskattas inte det, då ska du inte vara i det förhållandet – överhuvudtaget.
 
Vet du med dig om att du har gjort mer än vad du kan (som till och med det är ett varningstecken att det gått för långt med tanke på att du fått bend yourself för partnern) och personen skriker ”mer, mer, mer, mer” och du börjar må dåligt av det. Då måste du fråga dig själv vad det är som sker och vad du kan göra i den här situationen. Jag är mycket väl medveten om att när man älskar någon så är det sagt att man ska göra ”allt” för den man älskar. Men jag tycker det är en väldigt romantiserad syn. Ja, du ska göra ”allt” för den du älskar så länge du får något tillbaka av det – att du vet att det uppskattas (på riktigt), att hen också gör ”allt” för dig och du visar samma uppskattning, och att det aldrig, aldrig, aldrig tas för givet.
 
Säger du någon gång nej (som du verkligen får) så ska inte din partner käfta emot och komma med frågor som ”älskar inte du mig?” för där har du då ett stort problem. Var snäll mot dig själv och vet med dig när det är rätt att säga "enough is enough - I've done enough".
 
Ta hand om er! Kärlek!
 
Inspiration, Tycker till | kärlek |
Upp