Aten!

Soligt och fint i Aten!
 
Är i Aten tills antigen på onsdag och torsdag. På onsdag är det Greklands nationaldag (Grekland har två nationaldagar 25e mars och 28e oktober) och i centrum kommer det va en parad av militären samt grekiska folkdans.
 
You know, Grekland har ju obviously ett av världens coolaste historia men något många inte vet är att Grekland har fått stå ut med många krig samt ockupationer (Grekland hade militärregering - militärjuntan - fram tills 1972!) och 25e mars firar man självstndighetsförklaringen från Osmanska riket år 1821. Den 28e oktober kallas för Ochidagen (nej-dagen) och firas till minne av den forna grekiska premiärministerns Metaxas internationellt berömda nejsvar till Mussolinis ultimatum att Grekland skulle kapitulera så axelmakterna kunde gå in i grekiska terriotirum och ockupera strategiska platser under andra världskriget (1940). Metaxa sa alltså bara "ochi" (nej) till Mussolinis krav - och inget annat. Och därefter så drogs Grekland in i andra världskriget - men de stod på sig som nation och krigade mot både italienare och tyskar så gott de kunde.
 
Ehhh, anyway, det var dagens föreläsning i grekisk historia... Det jag ville säga var att på onsdag är det en stor dag här i Grekland och jag skulle gärna vilja åka ner till centrum och se paraden då jag aldrig sett den tidigare. Idag sitter jag emellertid hemma hos min BFF Louiza och skriver på min hemtenta (deadline imorgon 19.00). Detta är min sista hemtenta typ NÅGONSIN, can you believe that? Well, I cannot! Därefter är jag en fri arbetslös fågel.
 
Hoppas ni mår bra, friendz! xo
 
Livet |
Upp