Säg Tack - Och Ta Emot Komplimangen.

 height=
Jag tycker att fler och fler blir sämre på att säga tack och därmed också ta emot en komplimang. Antigen säger man inte tack alls efter att man fått en komplimang och säger/skriver istället "men du då!", "men du är finast!", eller "[insert whatever annat än ett tack]", eller så säger man tack fast på ett tillgjort sätt - antigen gulligt, som en bebis, skrattandes, etc. 
 
What about bara säga "tack". Plain and simple. Bara för att man får en komplimang betyder det inte att du ska ge tillbaka en. Detta fick jag att tänka på när en familjekompis till familjen sa att jag var väldigt vacker den kvällen vi sågs och jag besvarade komplimangen med "ähh, jag gör vad jag kan *hehe, skojar till det*". Då vände sig en annan familjekompis om och sa "Natali, när du får en komplimang så säger man tack". Detta var inget surt påpekande utan mer: Natali, lyssna och ta åt dig av komplimangen.
 
Sedan den kvällen så har jag faktiskt alltid försökt att enbart säga "tack" till komplimanger. Utan att skoja eller flumma bort dem. Varför? Jo, för jag tror det är viktigt att man faktiskt bara lär sig att säga "tack" och sen håller tyst. Och faktiskt tar till sig den - låt den inte bara gå förbi dig. Att man inser att det finns en tyngd i att folk faktiskt ger en komplimang och att man faktiskt inte behöver skämmas (och då kanske också skoja bort det?) eller ge tillbaka en komplimang bara för att man får en. 

Det är så många vackra, underbara, smarta tjejer på nätet som lägger upp tusentals bilder (många selfies) och får en drös av komplimanger, men många gånger är de inte ens besvarade med ett "tack". Istället är det bara massa emojis, pussar och "du är, babe!!". Vad sägs om att vi bara börjar säga tack? Det ska väl inte vara så svårt?
 
Inspiration, Tycker till | säg tack, tack |
Upp