Ta Bort en Sak i En Månad

 height=
Har du någon sak som du köper ofta varje vecka, som inte nödvändigtvis behöver kosta så mycket, men som i långa loppet ändå blir en ganska stor utgiftspost? Som du egentligen inte behöver köpa men som är något extra du bara köper för att? Jag tänker mig lite lösgodis här och då, tuggummin, cigaretter, snus, tidningar av olika slag, fredagsbullen, energidrycker, osv. 
 
Tänk dig en sådan här sak och därefter försöker du komma på hur mycket pengar du lägger på detta under en vecka och därefter i en månad. Multiplicera detta nu med tolv (månader). Det blir ändå en relativt stor summa pengar som man skulle kunna använda till annat, eller hur? What about skippa en sådan sak i en månad? Är ju inte så svårt, eller hur?
 
Jag har ju som nyårslöfte att bland annat inte äta lösgodis (klarat en månad nu - eleven to go!!). Jag lade ut 90 kr i snitt per månad under 2014 (= 1080 kr/år) och blev naturligtvis min sak "att ta bort" nu under januari-månad. Nu i februari tänker jag mig att jag ska ta bort tuggummin. Jag äter en massa jävla tuggummin i perioder. Ibland kan jag till och med ta slut på ett tuggummipaket på en dag! I snitt köper jag väl tre tuggummipaket i månaden. Det blir upprundat cirka 580 kr per år. Med 580 kr skulle jag istället kunna köpa mig ett par Birkenstock och fortfarande ha pengar över!
 
Så, häng på! Vad är det ni skulle kunna ta bort från er övrigt-post på inköslistan? Tuggummin som mig? Tidningarna? Jag tänker mig att vi under 2015 försöker ta bort en sak per månad för att bevisa för oss själva att vi faktiskt inte behöver ha de här onödiga grejerna i våra liv, samt spara en liten slant. Whatcha sayin'? Let's get money smart!
 
En sak i en månad | brains and heels |
Upp