2015 - Here We Are!

Nämen hallå hallå 2015, what's crackin? Första dagen på ett helt nytt år och jag är glad över att ha vaknat upp fresh like uh, även om ett par timmar till sömn hade suttit fint. Ett helt nytt kapitel i våra liv som vi kan forma hur vi vill. Jag är en firm believer att du kan ta tag i ditt liv när som helst (du behöver inte ett nyårsskifte) men att vår värld genom den gregorianska kalendern blir ett år äldre hjälper på traven att folk får tummen ur. 
 
Jag frågade min mamma igår vad hennes nyårslöften var och hon svarade med "Inga, jag håller dem aldrig i alla fall - eller, fortsätta träna som jag gjort i slutet av året". Svårare än så behöver nyårslöften inte vara, och det borde dem heller inte vara! Det finns många som sätter upp en hel lång lista med löften "bli bättre på x", "börja med y", "sluta med [whatever]. Håll det kort så slipper vi prestationsångesten, right? Gillar man inte löften, what about goals then? Här är några av mina mer generella och icke-privata "löften" och mål:
 
Välmående
Jag behöver inte göra allt - samtidigt. I år ska jag koncentrera mig på få saker och vara till 1000 % fokuserad på dessa. Jag är en black or white kind of person, så även om jag har en massa att göra så kan jag inte göra något halvdant utan försöker alltid göra det med högsta möjliga kvalitet. I år ska jag vara snäll mot mig själv och sålla bort dock. Jag har redan tackat nej till att börja med kickboxning och ska inte fortsätta läsa tyska på Medborgarskolan (kvällskurser som jag tog i höstas) - utan istället ska jag testa nya pass på SATS och lära mig tyska själv.
 
Inget lösgodis eller läsk. Blev sockerberoende och besatt av lösgodis i slutet av året - något jag innan hade hållt mig borta från i över ett år. Läsken höll jag mig borta från första halvåret på 2014 men sen drack jag en cola och då var det köööört. Är det något som är helt jävla meningslöst i livet så är det lösgodis och läsk alltså. I don't need or want you in my life, chemical sugar bombs! 
 
Släppa människor som tar mer än vad dem ger. Detta är otroligt svårt för mig då jag är en otroligt lojal människa och kämpar in i sista sekunden för (vad jag då tror är) mina vänner. Jag märkte tydligare än någonsin 2014 att vissa människor i mitt liv bara är där och suck out energy av mig och aldrig lämnar något tillbaka. Oavsett den här personens och min bakgrund så måste jag i år vara beredd på att släppa taget och inte lägga mer energi på dem.
 
Skola & Karriär
No excuses. 2014 var ett av de bästa åren för mig gällande min akaedmiska utveckling och det var för att jag hade en Inga ursäkter-attityd till det. Jag slet röven av mig många gånger och det payed off. I april, 2015, så är jag klar med plugget (for now) och fram tills dess ska jag fortsätta slita röven av mig.
 
Inte nöja mig med ett halvdant första jobb. Nu när jag ska påbörja min real career så är det många som säger till mig "men någonstans måste man börja, du kan ju börja som ekonomiassistent". Alltså, jag har en kandidat i Eurpakunskap (statsvetenskap) och en i marknadsföring och ska läsa kandidatkurser i management till våren, jag tänker inte sammanställa fakturor och hålla på med redovisning som ekonomiassistent (fuck that!). Jag förväntar mig inte att få the job of my dreams, men jag tänker fanemej se till att jag får ett jobb som jag pluggat till och som jag känner jag kan utveckla mig inom.
 
Därefter har jag andra rutiner jag vill implementera i år: som att stänga ner datorn vid kl. 21.00 så ofta jag kan; inte ha mobilen vid sängen utan lämna den i ett annat rum när jag går och lägger mig; gå och lägga mig tidigare för att vakna upp tidigare, etc. Och självklart har jag a shit load of mer konkreta träningsmål för året. 
 
Har ni några nyårslöften eller mål för 2015? Gott nytt år på er allihopa! xo
 
Inspiration, Natali | dream chasers, goals, mål, nyårslöften, success |
Upp