Ordet Som Ger Dig Mer Tid = "Nej".

 height=
Det är så mycket fokus på att man ska säga "Ja". Ja till inbjudningar, ja till olika projekt, ja till jobb, ja till att vara överallt - samtidigt, ja till livet. Nu ska jag berätta något annat för er. Att säga "ja" leder till att bli lycklig (typ... kan diskuteras), men att säga "nej" leder till (mer) framgång. 
 
Först och främst är det en konst i sig att säga nej. Vissa människor har svårt att säga nej för de tror att de kommer göra någon besviken. Men varför ska du vara rädd för det? Testa en gång att säga nej och du kommer se att hela världen inte kommer kollapsa! Jag tror det är viktigt att förstå vad man säger ja till och varför det skulle ge nytta för dig. Är det verkligen värt att lägga 5 timmars extraarbete per vecka på ett arbete utanför skolan om det inte ger något mervärde som merit på ditt CV? Vad är dina intentioner och vad för nytta ger det dig? 
 
Därefter så är ordet "nej" ett ord som leder till mer fokus, tid, fritid och därmed också mer framgång (om du nu faktiskt lägger denna "fritid" på att work you ass för det du vill bli framgångsrik i). Att säga nej kommer ta bort alla småsaker som tar onödig energi och tvinga dig att fokusera på dina mål.
 
Som jag skrev här så tackade jag nej till att börja med kickboxning och att fortsätta ta kvällskurser i tyska. Varför? För att få mer tid över och kunna fokusera på mina (viktigare) mål. Jag vill jättegärna lära mig grym tyska men jag märkte hur jag inte riktigt kunde njuta av att lära mig det i höstas på grund av att jag hade så mycket (viktigare) på G runt omkring mig. Jag gav aldrig mitt 100 % fokus and that's a waste of precious energy and time.
 
Tänk efter vad du skulle kunna säga nej till i ditt liv - and take action! Embrace:a ordet "nej" och var verkligen inte rädd för at göra någon besviken. Du kan inte vara alla till hands!
 
Inspiration | say no | | En kommentar

Ta Bort en Sak i En Månad

 height=
Har du någon sak som du köper ofta varje vecka, som inte nödvändigtvis behöver kosta så mycket, men som i långa loppet ändå blir en ganska stor utgiftspost? Som du egentligen inte behöver köpa men som är något extra du bara köper för att? Jag tänker mig lite lösgodis här och då, tuggummin, cigaretter, snus, tidningar av olika slag, fredagsbullen, energidrycker, osv. 
 
Tänk dig en sådan här sak och därefter försöker du komma på hur mycket pengar du lägger på detta under en vecka och därefter i en månad. Multiplicera detta nu med tolv (månader). Det blir ändå en relativt stor summa pengar som man skulle kunna använda till annat, eller hur? What about skippa en sådan sak i en månad? Är ju inte så svårt, eller hur?
 
Jag har ju som nyårslöfte att bland annat inte äta lösgodis (klarat en månad nu - eleven to go!!). Jag lade ut 90 kr i snitt per månad under 2014 (= 1080 kr/år) och blev naturligtvis min sak "att ta bort" nu under januari-månad. Nu i februari tänker jag mig att jag ska ta bort tuggummin. Jag äter en massa jävla tuggummin i perioder. Ibland kan jag till och med ta slut på ett tuggummipaket på en dag! I snitt köper jag väl tre tuggummipaket i månaden. Det blir upprundat cirka 580 kr per år. Med 580 kr skulle jag istället kunna köpa mig ett par Birkenstock och fortfarande ha pengar över!
 
Så, häng på! Vad är det ni skulle kunna ta bort från er övrigt-post på inköslistan? Tuggummin som mig? Tidningarna? Jag tänker mig att vi under 2015 försöker ta bort en sak per månad för att bevisa för oss själva att vi faktiskt inte behöver ha de här onödiga grejerna i våra liv, samt spara en liten slant. Whatcha sayin'? Let's get money smart!
 
En sak i en månad | brains and heels | | Kommentera

Bästa Budgetfyndet: Läppar.

Ok, girls. I've found the best shit ever. Jag har hittat en krämig men matt (!) läppstiftspenna som håller hela dagen och som inte torkar ut läpparna. Och som man kan blanda med sitt läppcerat utan att läppstiftsfärgen blir lidande. Maybelline Color Drama är min storfavorit just nu. Till och med mina dyrare Estée Lauder och MAC-läppstift får stå snällt på hyllan, för Maybelline kickar deras små söta, färgglada rumpor.
 
Jag har ett nudefärgat (630 Nude Perfection) och ett bärfärgat (310 Berry Much). Det nude-färgade är very much Kylie Jenner (bild) och Khloe Kardashian (bild)  - vilket jag älskar - och det bärfärgade är en perfekt senusell blåbär-och-hallonsoppa-explosion.
 
Och bäst av allt: kostar mindre än en 100-lapp! Finns bland annat på KICKS.
 
Go Fetch!
 
 
Skönhet | best buy lipstick, budget, color drama, läppstift, maybelline, skönhet, smink | | En kommentar
Upp