Vem Vill Du Vara, Vad Vill Du Ha, Vart Vill Du Vara?

Ibland kommer man off track med vad man faktiskt har för mål här i livet. En av de svårare frågorna att besvara kan ju faktiskt vara "vad vill du ha, vad vill du göra, vart vill du vara om x antal år?".
 
Under de senaste året har jag förändrats ganska mycket från hur jag tänkte förr till hur jag tänker nu. En gång i tiden så rös jag så snabbt jag hörde "finans" (he he hälsningar stenhård samhällsvetare med touch of sociologi) men nu vill jag veta allt som har med finansvärlden. Förra våren övervägde jag till och med om jag inte skulle läsa finanas till höstterminen. Vad hände där?! Från att jag en gång i tiden var bombsäker på att jag ska fly Göteborg så långt bort jag bara kunde så vill jag nu söka majoriteten av jobben här i stan och Stockholm lockar inte alls lika mycket som förr (men man vet ju inte heller var man till slut hamnar).
 
Många tankar om vad jag vill göra, hur jag ska gå tillväga, vem jag vill vara och vad jag vill ha i mitt liv. 
Gjorde en timmes motivationssökande på Pinterest och Tumblr och detta är en bråkdel av vad som motiverar och inspirerar mig just nu:
 


Vad motiverar och inspirerar dig? Jag har till exempel inga personer med på detta inspo board men har ett par personer som jag ser upp till och inspireras av! Är det någon person, pryl, mål? Vad inspireas och motiveras du av?
 
Kärlek!
 
Inspiration, Natali |
#1 - - Lejla:

Jag vet inte om detta är ett ”bra” sätt att bli motiverad på, men jag triggas igång av när folk inte tror jag kan. Jag gillar att jobba stenhårt i tystnad för att sedan överraska folk som inte trodde på mig. Det kanske inte är ett bra sätt i längden då det antagligen är lite bekräftelsesökande men det har tagit mig en bra bit hittills, vad tycker du?

Svar: Jag förstår exakt vad du menar! Och så kan jag också tänka många gånger "jag ska fan visa dem jävlarna!". Jag tror att så länge du "bevisar" något för någon annan en sak som DU faktiskt tycker om att göra eller hålla på med så kan du ha detta mindset.
Men bevisa ingenting bara för någon/några triggade igång dig om något. Det är många som t.ex. pluggar något eller pushar sig själv för hårt i skolan för att någon sa "men du kommer aldrig få VG i alla dem kurserna" så pluggar man ihjäl sig bara för att få VG för DERAS skull. Men egentligen bryr man sig inte så mycket om VG:n för man vet att det är inte det man behöver ha för framtiden.

Så länge du vet att du gör det du gör för DIN skull så kan detta mindset vara ett bra sätt att motiveras på. :)
Natali

Upp