Kvinnor, Bli En Del Av Framtiden.

Vet ni vad jag tycker är fräckt? Vetenskapskvinnor. Speciellt vetenskapskvinnor i mansdominerande områden - såsom exempelvis IT, datateknik och elektroteknik. Jag tycker det är fräckt och starkt av kvinnor som i år har kämpat mot en jäkla massa motstånd att nu faktiskt inte vara underrepresenterade i vissa vetenskapliga områden - och faktiskt också vara överrepresenterade i många. Vi är exempelvis fler kvinnliga studenter på Handelshögskolan på Göteborgs Universitet - min kurs i management har cirka 90 % kvinnor. Så såg det definitivt inte ut för 20-30 år sedan.
 
Men visste ni att det enbart var 8 % kvinnor som sökte in till elektroteknik på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm (KTH) hösten 2014? Åtta! Det är viktigt för Sveriges framtida kompetensförsörjning att fler kvinnliga studenter lockas till IT-, data- och elektroutbildningarna runt om i Sverige. Teknik, data och IT är onekligen världens framtid och kvinnor måste vara en del av den. Man kan vara efterklok men många gånger önskar jag att pluggat naturvetenskap på gymnasiet för att jobba inom IT eller elektro. Förstår ni vad fett med robotar? Eller solceller? Eller bara app-utveckling med grymma spel? Oufff alltså! Vilken kreativitet!
 
Det är därför jag stolt kan presentera mitt samarbete med KTH. Antagningen för höstterminen öppnar den 15e mars och stänger en månad efter och nu satsar KTH stenhårt på att få locka till sig kvinnliga studenter till IT/Data/Elektro-området. Är du intresserad av vad dessa områden faktiskt betyder och vad man kan jobba med så klicka in här. Är ni intresserade av att se vad för ass-kicking kvinnor som arbetar och är värlsledande forskare inom dessa områden så klicka här (så motiverande, just sayin'!). 
 
Jag tycker detta är otroligt viktigt och otroligt bra av KTH som satsar extra på kvinnor. Tveka inte att söka till ingenjörsutbildningar om det är något som intresserar dig! Framtiden är för viktig för att enbart lämnas för männen! Se klippet nedanför och klicka dig vidare! Kärlek!
 
 
 
Inspiration, Studier | KTH |
Upp