Spara Pengar - 3 Tips För Att Bli Ekonomismart.

 height=
 
1. Get in Tha Club. Jag är klubbmedlem på alla stora mataffärer samt varuhus som exempelvis Åhléns eller IKEA. Om jag vet med mig att jag kommer köpa saker från den här affären i framtiden så frågar jag alltid ifall man kan bli medlem. Så länge det är gratis medlemskap så har jag ingenting att förlora! På detta sätt tjänar du inte bara poäng på varje köp du gör men du kan få riktigt bra rabatterade deals och erbjudanden. 
 
Tycker du det är jobbigt med att hålla reda på alla medlemskort? Nu erbjuder många affärer att man kan koppla sitt betalkort till affären så slipper man ta med sig medlemskortet varje gång. Get in the Club, girl!
 
2. Kuponger. Ta vara på att använda de kuponger och extra deals du får hemskickat till dig med posten (eller mailen). Jag är kanske inte sugen på att äta bönpasta i veckan men med kupongen jag fått hemskickad så får jag 50 % rabatt på det så jag kommer for sure gå och köpa det för att ha det hemma tills jag blir sugen på bönpasta. Och desto fler affärer du är klubbmedlem på = desto fler rabatter.
 
Men! Bara för att du får massa kuponger och extra rabatter hem till dig så betyder det inte att du måste köpa allt som är på extrapris. Om du inte är säker på att du kommer äta/använda det som är på extrapris då ska du ju definitivt inte köpa det - oavsett hur billigt det är.
 
3. Vardagslyx. Istället för att gå ut och äta middag på stan (som är svindyrt) då kan man dra ihop vännerna för att grilla. Att gå på bio går på cirka 150 kr (svindyrt igen) men vad sägs istället om att samla ihop vännerna för en film- och spelkväll hos en av er och kunna pausa filmen när någon av er ska på toa? 
 
Man behöver inte hela tiden gå ut och betala för att det ska vara roligt. När jag var tonåring så satt jag dag in och dag ut på sommarlovet med mina vänner vid sjön och bara var. Vad hände med det sköna liksom?
 
För fler tips om hur du kan bli ekonomismart hittar du här och här
 
 
 
 
FYI | economista, ekonomi, ekonomismart |
Upp