Enkla Tips För att Spara Pengar - Såhär gör du!

1. Var en kock. Vi lever i ett samhälle där vi kan få allt, när som helst och samtidigt customized - för en viss summa pengar. Det är ju i och för sig väldigt skönt och tidseffektivt, men det är inte så lyckligt för plånboken. Om du väljer att äta lunch ute två gånger i veckan och säger att det kostar minst 100 kr  per gång (mat + dricka, kaffe och så vidare), då blir det helt plötsligt 800 kr/månaden - 9600 kr/år! Tänk dig vad du kunde ha gjort för kul med dem pengarna!
 
Jag är en firm believer att matlådan är det bästa i min ekonomiska värld. Självklart går jag ut och äter då och då men det är ett undantag. Jag är många timmar om dagen på universitetet och jag har alltid med mig både matlåda och frukt. Är det tidiga morgonar då tar jag med mig hemmabryggt ekologiskt kaffe, eller te. 
 
Tips! StudentKrubb är en hemsida med billiga och enkla recept på studentmat. Det finns något för alla för en billig peng!
 
2. Knytkalas och mysiga hemmakvällar. Du behöver inte alltid träffa vännerna ute för att käka eller ta en drink, utan varför inte ha mysiga hemmakvällar med hemmagjord mat som tas med? Jag tycker det är otroligt mysigt att sitta hemma med mina vänner där vi kan till 100 % vara oss själva över en buffé av mat (som vi alla tillagat något av), en flaska (eller två) vin och ett otorligt gott tjöt. Och att äta hemma betyder inte att lyxkänslan försvinner! Be creative och du ska få se att maten många gånger kommer smaka mycket bättre än på restaurang och till en bråkdel av priset. And don't get me started with the expensive drinks... mojitos at my place, yall!
 
3. Someone's trash is another's treasure. Erkänn att du har minst ett plagg i garderoben som är sååå fint och du vill sååå gärna använda det, men det blir aldrig av. Eller minst ett plagg du köpt på rea där prislappen fortfarande sitter kvar? Varför ska vi egentligen ens ha dem kläderna kvar? Nu får vi ju faktiskt vara lite ärliga mot varandra här! Varför kan vi istället inte sälja dem vidare till någon som faktiskt kommer använda dessa plagg. Det är ju schysst mot både dig, personen som kommer använda plagget och plagget i sig (den måste ju känna sig uppskattad)...
 
Exmepel på var du kan sälja vidare kläder är ju självklara sidor såsom olika bloppisar, Facebook och Blocket. Samtidigt har många städer sin egna vintage-butik där kläder köps in för att säljas vidare. De gör alltså jobbet för dig. Smart!
 
 
FYI | bloppis, economista, ekonomi, lista, mat, spara pengar, studentekonomi, tips, tips på att spara pengar |
#1 - - Kitten:

Bra tips!

Upp