Dramatiskt vitt

 
Vitt är definitivt en underskattad färg. Kanske mest för att många av oss är så jäkla praktiskt belagda och bara vet i förväg att vi kommer få en choklad-, rödvins-, rougefläck om loppet av två veckor efter införskaffandet av detta vita plagg. Men what better way att vara helt smashing fabulous i detta kommande vintermörker än att strosa runt i en vit kappa? inte så många ways! Här är tre fabolösa vita kappor som gör vem som helst pigg.
 
1. Isbjörn. Smält in med alla andra riktiga isbjörnar i Sverige - alla vet ju att det finns isbjörnar här (ping amerikaner). Denna lurviga björnkappan får vilken outfit som helst att se laidback cool ut. Från Notion 1.3.
 
2. Cruella De Vil. Vill du ha some real drama då ska du definitivt kolla på 101 dalmatiner igen. Få lite feeling för volym och lyx. Denna från Gareth Pugh är helt otrolig för dig som vill make a statement.
 
3. Uptown chic. Vem vill inte äga ett plagg som skulle kunna vara något Kim K, Queen B och Posh Spice (Beckham) skulle kunna bära? Den är lång, lyxig och kostar inte en förmögenhet (dvs massor av rätt egenskaper), och den är signerad Lindex - så spring till närmsta butik, ladies!
 
 
Shopping | budget, fashion, höstmode, kappa, kläder, lindex, lyx, mode, nelly, net-a-porter, notion 1.3, shopping, teddybjörn, vit, vitt | | Kommentera

Måndag

 
Börjar denna veckan med att ta mig till uni en timme för tidigt (andra gången jag gör det i loppet av en vecka...), nåja jag får nu tid för att plöja igenom mail och workshop-artiklar. Tidseffektivitet vettni. Och hur härligt är det inte att hösten äntligen har kommit? Jag älskar hösten (jag älskar mörker / hälsningar folk-kommer-döda-mig-nu)! Jag kan nu äntligen börja använda min angora-tshirt som är så gosig och varm! Väntat länge på att få kombinera denna med mina sammetsliknande mörkblå-kritstrecksrandiga byxor (syns tyvärr ej så bra på bild). Hela jag är mjuk som en liten kanin!
 
Cardigan: Weekday
T-shirt: Affär i Paris (inget märke)
Byxor: Zara
Skor: New Balance
 
Kick-ass och ha en grym start på veckan! xo
 
PS. Bildkvaliteten blev grymt dålig - vet inte varför. Bear with me, ladies!! Ska snart fixa bättre kamera!
 
Dagens | dagens outfit, fashion, kläder, mode, new balance, ootd, outfit, student, work outfit | | Kommentera

"Du skall inte tro att du är något"

Vi i Sverige har en väldigt demokratisk mentalitet. Väldigt "alla är lika bra/lika dåliga", och det är ju fint i sig så att ingen stackare ska må dåligt och känna sig utanför, men när det går så långt (som det har) att man inte får vara stolt över sig själv och sina prestationer då har den goda idén förvandlats till ett fängelse. 
 
Jantelagen är ett negativt sätt att beskriva attityder gällande individualitet och framgång. Man får inte sticka ut med att tro att man är bättre än andra, utan det bästa är att tro att man är en i mängden. Om livet och samhället fungerade så... men det gör det ju inte. Vissa människor får faktiskt bättre betyg än andra, oftast (majoriteten av fallen) på grund av att de faktiskt pluggar hårdare än de som får sämre betyg än de. Vad är det egentligen för fel med att vara stolt med sig själv då? Att man faktiskt pluggade night and day för att få högsta betyg och det payed off? Att säga "fan vad jag är bra!"? vem skadar det egentligen? Vem är det jag hjälper genom att sitta ner och vara tyst och inte tycka att jag är grym? Vem?
 
Ett av mina absoluta favoritcitat är från Marianne Williamson's bok A Return From Love, men som är mest känt från filmen Coach Carter (se den!!) här är scenen från filmen där citatet sägs, som jag kräver er att se:
 
 
"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us [...] Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people will not feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. [...] It is not just in some of us; it is in everyone and as we let our own light shine, we unconsciously give others permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others."
 
Du får tycka att du är grym och du får säga att du är stolt över dig själv och dina prestationer, det är ingen som skadas av det så länge du är ödmjuk. För tro det eller ej, men du kan både uttrycka att du är stolt över dig själv samtidigt som du är ödmjuk. De personer som tycker du skryter lever fortfarande i en värld där Jantelagen dominerar. Vem är den här lilla kränkta personen som tar åt sig så mycket av att du är övergrym?
 
Jag är personligen en väldigt stolt person. Många gånger kan jag vara väldigt blyg över vad jag har åstadkommit i mitt liv, men oftast så stannar jag till och ger mig en jäkla fet klapp på axeln och säger "bra jobbat, mannen!". Mina vänner och bekanta vet att jag är sådan här som person och vet ni vad dem flesta säger? Dem säger att det motiverar dem! Och det är exakt det jag vill: jag vill att folk ska motiveras av varandra. Jag vill att människor ska vilja utvecklas på grund av att man ser att ens omgivning gör det. För det är spännande, utforskande och otroligt självförverkligande!
 
Nästa gång någon säger något i stil med att "du ska inte tro att du är något" då vänder du dig till personen och säger "vet du vad, jag är faktiskt något och jag är jävligt stolt över det!" *byebye*
 
Kick ass, ladies! Forever and ever kick ass and be proud of it!
 
 
Tycker till | citat, coach carter, demokrati, film, framgång, jantelag, quote, success, sverige, youtube | | Kommentera
Upp