Work Shoes

 
Enligt mig är skor ett nyckelplagg då dem säger så mycket om dig som person. Jag brukar faktiskt alltid, när jag ser någon cute guy, kolla på hans skor second thing efter hans ansikte (som förmodligen fick min uppmärksamhet). Samma sak gäller också hur jag ser mig själv, och hur jag tror folk skulle uppfatta mig med de skorna jag har på mig.
 
Majoriteten av arbetsplatserna i Sverige har en mer casual dresscode än många andra europeiska länder (och också USA). Jag har arbetat på ställen där det varit suit day everyday - all week, medan på andra ställen kunde man komma dit i gamla gympadojor. Generellt kan man till exempel ha på sig jeans på många arbetsplatser i Sverige medan man inte kan det i Storbritannien, Frankrike eller Grekland.
 
Det är viktigt att reflektera över hur din arbetsplats ser ut och i vilken marknad du jobbar på, och därefter köpa skor som passar den. Du kanske älskar att ha tio centimetersklackar, men ska du jobba som receptionist på ett lokalt el-företag då kanske du ska spara dina klackar till fritiden. Tvärtom kanske du inte ska ha på dig Nike Air Max när du jobbar på ett stort internationellt företag där alla dina kollegor har på sig finare skor. Självklart ska du alltid vara dig själv och inte ha på dig det du inte tycker om. Jag t.ex. ogillar starkt "söta" ballerniaskor á la Blondinbella och kan inte se mig ha på mig sådana och därmed har jag inte heller det! Det är däremot viktigt att komma ihåg att det alltid finns alternativ: tycker du inte om att ha klackar, då kanske du kan testa att ha flats eller varför inte Oxfords? Eller tycker du om idén om klackar men kan inte gå i det? Börja då med att ha på dig booties med en tjockare klack och lär dig successivt.
 
Ett tips är att köpa skor i bra kvalitet. Ett par svarta pumps från Din sko ser inte alls likadana ut som ett par köpta från till exempel Schutz. Ett annat tips är att köpa skor i andra material än bara svart skinn som lätt kan bli tråkigt om själva modellen inte är något speciellt. Jag ser skor som en investering. Självklart köper jag billigare skor men dessa brukar vara redo att slängas efter en säsong. Du behöver inte lägga flera tusenlappar på ett par skor, men ett par bra skor under tusenlappen kan ibland vara svårt att hitta.
 
Så, hur är din arbetsplats? Vilken dresscode gäller? Se dig omkring och anpassa dig därefter. Hur tror du du kan anpassa dig men ändå fortsätta vara dig själv?
 
Shopping | jobb |
#1 - - giime:

fina!

#2 - - Ida:

"Se dig omkring och anpassa dig därefter." Kan ha varit det konstigaste jag läst på länge. Varför ska jag anpassa mig? Jag har väl på mig vilka skor/kläder jag vill?

Svar: Det är det jag säger ovan: du ska självklart ha din egna stil och klä dig hur du vill, men anpassad stilen och dina kläder utefter det jobb du har och det företag du jobbar för. Jag har tagit upp exempel ovan. Har du blivit anställd som nanny då är inte det bästa valet en kort, tight klänning och höga klackar - och då menar jag inget annat än praktiskt. Sen så om du har på dig 10 år gamla gympadojjor och jobbar på ett stort internationellt exportföretag då finns det dresscodes man ska följa (dvs är 10 år gamla gympadojjor inte ok).
Natali

Upp