5 böcker för din sista minuten-resa

Nice Girls Don't Get the Corner Office: 
101 Unconcious Mistakes Women Make That Sabotage Their Careers
Av Lois P. Frankel

Författaren menar att ”ända sedan sin tidigaste barndom får flickor lära sig att deras välfärd och slutliga framgång är beroende av att de uppträder på vissa stereotypa sätt, som till exempel att vara hövlig, mild i rösten, medgörlig och kontaktsökande.” Och vad ska vi göra åt det? ”Du behöver inte uppföra dig som du lärt dig att göra. Du har valmöjligheter. Väx in i rollen som ledare.” Låter som något enkelt, men det är det ju inte! Det är ingen life changing-bok men den passar perfekt för att få lite insikt i hur kvinnor eller "flickor" tror att de ska uppträda, men som egentligen är misstag. Boken har test i början av boken där du får svara ja och nej och därutefter lära dig mer om hur du kan förebygga dina egna misstag.
 
Alkemisten
Av Paulo Coelho

Det är inte alls konstigt att Alkemisten är en av de mest älskade böckerna världen över. Det är en moralisk och filosofisk bok i en mycket enkel förpackning där slutsatsen är att du ska leva i nuet, aldrig ge upp och följa dina drömmar. Det handlar om Santiago som är herde i Andalusien men bestämmer sig för att ta sig till Egypten för att leta efter undangömda skatter som han drömt om flera nätter i rad. Jag sträckläste boken och älskade varje lilla meningsuppbyggnad. Är du ute efter en bok som ger dig hopp och motivation inför hösten då är det den här boken du ska läsa!
 
A Little History of the World
Av Ernst Gombrich
 
Min kompis i Grekland pekade på den här i bokhyllan inne på en bokaffär och sa "den här kommer du älska", och boy vad rätt hon hade! Det här är en kronologisk saga om människans historia och utveckling från Big Bang till stenåldersmänniskan, till resultatet av Första Världskriget. Det är allmänbildning i en helt ny förenklad tappning. Gombrichs förklarar syftet med boken: "... I would like for my readers to relax and to follow history without having to take notes of names and dates". Alla ni som inte hade historia som favoritämne i skolan: trust me, ge denna en chans och ni kommer älska den!
 
The Great Gatsby
Av F. Scott Fitzgerald
 
En klassiker som passar perfekt för lata dagar under semestern. Det är en roman som utspelar sig i New York år 1922. Romanens berättare, Nick Carraway, är en nyexaminerad student som tar ett jobb i New York och hyr ett hus på Long Island. Det visar sig att han då bor granne med den mystiska Gatsby som många inte vet mycket om, mer än att hans fester är legendariska. Man lär känna de personer Carraway umgås med och hur den mystiska Gatsby har ett samband med Carraways kusin Daisy Fay Buchanan. Boken är mycket bättre än filmen enligt mig (men det brukar väl alltid vara så?), och en utmärkt bok att lägga till på sin "classic books"-hög.
 
Har ni några tips på böcker att läsa under semestern?
Allmänt |
#1 - - Skofetischist:

En blogg med heels i namnet förtjänade så klart att man kikade förbi och lämnade lite spår efter sig! :)

Upp