Vad gör du en ledig dag - när du är helt själv?

Jag är en person som älskar att vara bland människor, jag gillar att lära känna nya personer, utforska nya diskussionämnen med nya människor, etc. Jag är en väldigt extrovert och social person, men samtidigt tycker jag så otroligt mycket om att vara helt själv utan att någon stör. Jag kan faktiskt vara för mig själv flera dagar i rad utan att det stör mig. Idag är en sådan vara-själv-dag. Jag är ledig och jag har inga som helst planer på att träffa en enda person fram tills jag tar mig till gymmet ikväll. Istället vill jag vara hemma och bara ha alone time.
 
Så vad brukar jag göra när jag är helt ensam en ledig dag, utan måsten? Först och främst ställer jag in mig själv på Chill mode, det vill säga: no stress. Därefter sätter jag på en av mina tusen spotify-listor beroende på humör. Idag regnar det ute, jag känner mig ovanligt lugn (nästan lite sleepy) och jag vill bara ha en go blandning av skön och lugn musik. Sen kan det bli storbak i köket, kolla på senaste avsnittet av SUITS eller kanske någon dokumentär som ligger och dammar på den externa hårddisken, läsa boken Thinking Fast and Slow av Daniel Kahneman, eller pyssla med annat som att gå igenom min strumplåda eller sortera mina underkläder. Väldigt fancy dag alltså! Ofast brukar det bli en mix av allt, plus en stor dos av Pinterest för inspiration.
 
Idag lyssnar jag på denna Spotify playlist, låter min mat puttra i bakgrunden, ritar, och dricker te.
 
 
Vad brukar du göra när du är helt ensam? När du liksom valt att vara helt själva för att det är just vad du vill? 
 
 
Livet, Natali | | 2 kommentarer

Athens

Bild tagen av mig

Jag åker på semester ner till Grekland om mindre än två veckor och det ska bli så otroligt kul att träffa alla vänner där nere igen! En liten tripp ut till en eller två öar är planerat, me annars ska jag bara ta det lugnt i vårt beach house på Atens riviera. Bilden ovan tog jag i vintras när jag bodde där. Aten är enligt mig en av dem charmigaste och vackraste storstäderna i Europa.
 
Livet | | En kommentar

Work Shoes

 
Enligt mig är skor ett nyckelplagg då dem säger så mycket om dig som person. Jag brukar faktiskt alltid, när jag ser någon cute guy, kolla på hans skor second thing efter hans ansikte (som förmodligen fick min uppmärksamhet). Samma sak gäller också hur jag ser mig själv, och hur jag tror folk skulle uppfatta mig med de skorna jag har på mig.
 
Majoriteten av arbetsplatserna i Sverige har en mer casual dresscode än många andra europeiska länder (och också USA). Jag har arbetat på ställen där det varit suit day everyday - all week, medan på andra ställen kunde man komma dit i gamla gympadojor. Generellt kan man till exempel ha på sig jeans på många arbetsplatser i Sverige medan man inte kan det i Storbritannien, Frankrike eller Grekland.
 
Det är viktigt att reflektera över hur din arbetsplats ser ut och i vilken marknad du jobbar på, och därefter köpa skor som passar den. Du kanske älskar att ha tio centimetersklackar, men ska du jobba som receptionist på ett lokalt el-företag då kanske du ska spara dina klackar till fritiden. Tvärtom kanske du inte ska ha på dig Nike Air Max när du jobbar på ett stort internationellt företag där alla dina kollegor har på sig finare skor. Självklart ska du alltid vara dig själv och inte ha på dig det du inte tycker om. Jag t.ex. ogillar starkt "söta" ballerniaskor á la Blondinbella och kan inte se mig ha på mig sådana och därmed har jag inte heller det! Det är däremot viktigt att komma ihåg att det alltid finns alternativ: tycker du inte om att ha klackar, då kanske du kan testa att ha flats eller varför inte Oxfords? Eller tycker du om idén om klackar men kan inte gå i det? Börja då med att ha på dig booties med en tjockare klack och lär dig successivt.
 
Ett tips är att köpa skor i bra kvalitet. Ett par svarta pumps från Din sko ser inte alls likadana ut som ett par köpta från till exempel Schutz. Ett annat tips är att köpa skor i andra material än bara svart skinn som lätt kan bli tråkigt om själva modellen inte är något speciellt. Jag ser skor som en investering. Självklart köper jag billigare skor men dessa brukar vara redo att slängas efter en säsong. Du behöver inte lägga flera tusenlappar på ett par skor, men ett par bra skor under tusenlappen kan ibland vara svårt att hitta.
 
Så, hur är din arbetsplats? Vilken dresscode gäller? Se dig omkring och anpassa dig därefter. Hur tror du du kan anpassa dig men ändå fortsätta vara dig själv?
 
Shopping | jobb | | 2 kommentarer
Upp