Är vi våra prestationer?

 width=
Det här med självkänsla och självförtreoende... Jag har tagit upp det innan och jag kommer fortsätta att skriva om det för det finns så mycket att ta upp inom det här området. Än en gång: självförtroende är vad du gör, vad du är bra på, vad du presterar. Självkänsla är att oavsett vad du gör, vad du presterar och vem du är så är du säker med dig själv - du duger. 
 
Vad är vanligast i denna värld vi lever i då? Jo, det är självförtroende. Du ska ha alla dessa egenskaper (som är bra i det samhället du lever i) och du ska vara bra på dem - och du ska veta att du är bra på dem också. Självförtroende är A och O. Shit, bara idag hade jag en telefonintervju och berättade hur lätt det är för mig att prata inför folk (självförtroendet är på topp). Det är som att vi är ett vandrande CV med ass-kicking egenskaper.
 
Men tänk om vi gör något som vi vet att vi är bra på och det går åt skogen i alla fall? Tänk om jag ska hålla i en muntlig presentation och det går rakt åt helvete - can I bounce back from that? Det är det som är självkänsla. Att oavsett vad som är på gång att slå ner dig så fintar du det på grund av din höga självkänsla, eller om du blir nedslagen så studsar du upp - som en slagdocka som lyfter sig upp efter slagen.
 
Är vi alltså våra prestationer? Vad definerar oss egentligen? Jag får höra så ofta "Natali, du är så duktig", eller "Natali, du är så bra [insert something]". Jag har presterat något och det var såpass bra att jag fick komplimanger för det och är jag då mina prestationer? Vem är jag under "duktigheten" "en bra talare", "en bra ledare"? Vem är jag i ett rum - helt själv? Vem är jag när jag inte kan jämföra mina prestationer med någon annan?
 
Vad tror du? Är du dina prestationer?
 
Tycker till |
Upp